Wie krijgt de schuld?

In 2003 trokken de Amerikanen met o.a. Engeland en Nederland onder de naam Coalition of the Willing ten strijde tegen Saddam Hussein in Irak. Al wat die coalitie daar bracht, het was geen verbetering. Saddam werd verdreven, maar het land en de hele regio werden compleet ontwricht en het baarde een nieuw fenomeen, IS. Libië, Syrië en Jemen zijn sindsdien in een burgeroorlog verwikkeld geraakt en zelfs Tunesië, van oudsher een baken van rust, werd geraakt door aanslagen.
Direct gevolg van het optreden van Bush, Blair en Balkenende was een vluchtelingenstroom. Libanon ving al een half miljoen Palestijnen op en daar kwamen nog minstens 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen bij. Op een bevolking van 4 miljoen. Ons land heeft in totaal nog geen 250.000 vluchtelingen opgevangen. En die zetten we even hard weer uit ook, want Irak en Afghanistan vindt dit Kabinet veilige landen. Voor vluchtelingen dan, want er geldt wel een negatief reisadvies voor die landen. Prima om te wonen, te onveilig om op vakantie te gaan.
Armenië is een redelijk veilig land, hoewel de doorsnee Nederlander het niet zou kiezen als bestemming voor een B&B in Ik Vertrek. De asielprocedure duurt echter zo lang dat kinderen hier geworteld zijn geraakt, ondanks het doorlopend moeten verhuizen van het ene naar het andere azc om worteling te voorkomen. Dat richt psychische schade aan, zeker bij kinderen. En die slapen al slecht omdat elke nacht een politie-inval kan plaatsvinden. ‘s Ochtends in alle vroegte komen 8 tot 10 agenten langs om gezinnen van hun bed te lichten en naar het uitzetcentrum in Ter Apel te brengen.
Elke week worden kinderen als de Armeense Lili en Howick uitgezet, naar Afghanistan, Irak enzovoort. Als Lili en Howick niet uitgezet mochten worden van staatssecretaris Harbers, dan moet hij zeker ingrijpen bij die andere kinderen. Het door Samsom geregelde kinderpardon blijkt van nul en generlei waarde te zijn geweest.

De bankencrisis brak 10 jaar geleden uit. Maar wie hebben de schuld van de gevolgen gekregen? De vluchtelingen die mede door ons ingrijpen hun huis en haard hebben (moeten) verlaten. De veroorzakers van de crisis hebben dankzij rechtse politici en media niet het gezicht van Wall Street en de City of London gekregen, maar het gezicht van de wanhopige vluchtelingen. Buma riep zelfs dat wij straks onze natuurgebieden moeten volbouwen met azc’s als er nog meer vluchtelingen bijkomen. De echte daders gaan gewoon door met hun praktijken en worden ook nog beloond door hun dienaar Rutte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>