Wie wordt geframed?

Thierry Baudet ontplofte maandag toen een aanhanger bij EenVandaag vertelde dat hij de boreale speech van Baudet niet echt goed vond. Zelf vond de Forumleider het een speech van wereldformaat, minstens zo historisch hoogstaand als die van Martin Luther King. Waarschijnlijk bedoelde hij Maarten Luther, die past beter in zijn boreale straatje.
Nog voor hem een kritische vraag gesteld kon worden beklaagde hij zich dat hij geframed werd, terwijl het programma deze uitzending doorlopend had aangekondigd alsof het een Baudetshow betrof maar het was hem blijkbaar nog niet Kim-Jung-un genoeg.

Wie er echt geframed wordt is de anti-zwarte-pietenclub Kick Out Zwarte Piet. Van Rutte tot bijna elke televisiecommentator heeft het in zwarte-pietdiscussies over “geweld aan beide kanten”. Dat is een vals frame, want KOZP is bij haar acties altijd geweldloos geweest. Afgelopen week liet de politie niettemin weten dat zij agenten tekort komt vanwege de acties van KOZP. Die hebben zoveel mankracht gekost dat zij nu moeten schrappen bij opsporing en evenementen. Dat de inzet van de politie noodzakelijk was vanwege de dreiging van de zwarte piet-áánhangers werd niet genoemd. Zo heeft de politie KOZP onterecht geframed als gewelddadige club.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *