Geweld tegen vrouwen

In een tram in Utrecht werden 3 mensen doodgeschoten en raakten 5 gewond. Meteen stopten de politici met hun campagnes, behalve Baudet, die had het Kurhaus afgehuurd en wilde zo’n zaal vol juichende fans niet missen.
Geert Wilders was er als de kippen bij om toe te lichten waarom hij stopte. Hij vond het niet gepast om nu te debatteren over de zorg en de pensioenen. Het is hem ontgaan dat het provinciale verkiezingen zijn waar die onderwerpen amper of geen rol spelen. Maar de onderwerpen die wel een rol spelen zijn voor Wilders niet echt om mee te koop te lopen. Veestapel inperken, van hem mag die verder uitbreiden, vliegveld Lelystad, mooi man.

De media zijn blijkbaar zeer verguld met de gebeurtenis, veel programma’s geschrapt en slechts een doorlopende aaneenschakeling van speculaties. Als er al feiten naar buiten kwamen dan hadden die moeiteloos in de normale nieuwsbulletins meegenomen kunnen worden.
Voor Mark Rutte was het een moment of fame, even wereldwijde aandacht, net als Balkenende glunderen dat wij ook in het hoogste geweldsspectrum mee mogen doen. Sneu dat de dader een doorgesnoven ontspoorde gast met een kort lontje was. Die een vrouw overhoop wilde schieten en en passant wat mensen die dat probeerden te verhinderen ook maar neerschoot. Die eigenlijk gevangen had moeten zitten wegens verkrachting, maar dat had het door de VVD zo goed gereorganiseerde Ministerie van Justitie nagelaten.

Het was gister een voorbeeld van geweld tegen vrouwen, helaas wereldwijd een gigantisch drama en in die zin geen incident. Daar had de media-aandacht naar toe moeten gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *