Wij hebben het goed

“Wij hebben het goed, maar we moeten ook zorgen dat onze kinderen het in de toekomst goed hebben” zei Wopke Hoekstra, de minister van Financiën die graag partijleider van het CDA wil worden. Wie zijn de wij van Wopke? Wie hebben het goed en welke kinderen moeten het in de toekomst ook goed krijgen? Veel Nederlanders hebben het helemaal niet goed en in de achterstandswijken zijn kinderen vaak de dupe van het tekort aan onderwijzend personeel. In de Bijlmer moest onlangs nog een school om die reden sluiten. Maar die kinderen noch hun ouders tellen voor de CDA-minister.

De boeren klagen over gebrek aan aandacht en respect. Maar het CDA staat altijd voor hen klaar, dat is mede de reden dat de stikstofproblemen nu pas opspelen. Die problemen zijn al jaren willens en wetens genegeerd, totdat de overheid door de rechter op het matje werd geroepen. Rutte heeft voor beperking van stikstof getekend in o.a. Parijs, dan moet je dat ook doen natuurlijk.
En dan roept een politicus (terecht) dat halvering van de veestapel onontkoombaar is om aan de stikstofreductie te voldoen en stappen meteen een paar duizend boeren op hun peperdure tractor om te demonstreren. Zij kregen van de politiek en de media alle aandacht, meer aandacht dan de 35.000 mensen die een paar dagen eerder tegen de klimaatvernietiging demonstreerden. Die kwamen keurig met bus en trein en veroorzaakten geen files.

Ja, de boeren hebben het goed, Wopke heeft gelijk. Behalve dat 18% van de boeren miljonair is, verdient de beroepsgroep flink meer dan de gemiddelde Nederlander. En als Wopke en de boeren willen dat hun kinderen het net zo goed zullen hebben, dan bereiken zij dat niet door op dezelfde voet door te boeren, maar zullen zij stevig moeten ingrijpen om te zorgen dat onze planeet ook voor hen nog enigszins leefbaar zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *